Analiza akustyczna do pozwolenia na budowę – kiedy starosta może i powinien jej żądać
Czy starosta może wezwać inwestora o analizę akustyczną przed wydaniem pozwolenia na budowę? Tak – wynika to z art. 5 i 35 Prawa budowlanego, przepisów POŚ i warunków technicznych. Omawiam sześć wyroków NSA i WSA, katalog inwestycji (magazyny energii, pompy ciepła, PV, chłodnie) i podaję wzór punktu postanowienia.

